Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ : ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΟΥΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Τελείται την Κυριακή 7 Αυγούστου 2011 στην Χιμάρα εκδήλωση μνήμης προς τιμή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα.
Στις 12 Αυγούστου του περασμένου έτους, ο συμπατριώτης μας Αριστοτέλης Γκούμας δολοφονήθηκε άγρια από μία ομάδα Αλβανών εθνικιστών ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΜΙΛΟΥΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Δυστυχώς το γεγονός αυτό ήταν αναμενόμενο από τους Βορειοηπειρώτες. Πίστευαν ότι κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε. Κάποιος Αλβανός από αυτούς που κατακλύζουν το καλοκαίρι τη Χιμάρα θα έδειχνε με πιο βίαιο τρόπο την ενόχλησή του που η περιοχή έχει τόσο έντονο ελληνικό χαρακτήρα.


Μερικούς μήνες αργότερα από την αποτρόπαια αυτή πράξη κάποιοι με ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΤΥΠΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΩΣ «ΑΤΥΧΗΜΑ», αν και αλβανοί πολιτικοί, όπως ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα και άλλοι, είχαν καταδικάσει απερίφραστα το γεγονός το καλοκαίρι του 2010 και είχαν μιλήσει για απαίσια πράξη και δολοφονία.

Σε κάθε περίπτωση, ένα χρόνο μετά το τραγικό συμβάν, η αλβανική δικαιοσύνη δεν έχει προβεί ακόμη σε καμία επίσημη ανακοίνωση. ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΣΤΥΓΕΡΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΣΕ…”ΑΤΥΧΗΜΑ”, ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ, ΜΑΛΙΣΤΑ, ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ, ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ(!), ΤΟΤΕ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου